Jag heter Elena Danielsson och arbetar på Resursteamets Barn & Unga som leg. Arbetsterapeut. Jag bor i Bromma tillsammans med min härliga familj bestående av man och två barn, och där till en massa katter. Jag gillar att prova nya saker och tror att allt är möjligt, så en sak ledde till en annan och nu så har jag en kattuppfödning. Vem vet kanske på väg att bli en ”crazy cat lady”? Jag har så länge jag kan minnas alltid varit intresserad av människor och djur, en fascination kring att från ingenting så föds ett härligt litet liv som växer och blir sin egen individ med en massa härliga tankar, funderingar och sätt att vara.

Vi är ju alla olika, det är ju en av de saker som är så fantastiska med oss. Vissa är bra några saker och en del är bra på helt andra. Som arbetsterapeut arbetar jag med att se till hela människan, vad besitter vi för resurser och vad gör vårt liv meningsfullt. Utifrån barnen och ungdomarnas individuella förutsättningar så arbetar barnet, familjen och jag tillsammans för att de ska bli så självständiga som möjligt i de vardagsaktiviteter som de vill samt behöver kunna utföra. Det bästa med mitt arbete är att få träffa alla fina barn och deras familjer, se hur de utvecklas och lär sig nya saker. Mina arbetskamrater är inte så tokiga de heller (eller det är kanske just det som de är;) Jag tror nog att jag har det bästa jobbet i världen!

Hur kan då min vardag se ut?
Måndag morgon, en ny härlig vecka har börjat. Jag och sjukgymnast Johanna har fin- och grovmotorisk träning. Just i dag är det hinderbana, förra veckan åkte vi till badhuset. På eftermiddagen går jag i väg med ett barn till affären för att öva på att göra inköp; för att handla lite smör och bröd krävs ju en massa förmågor! Man behöver hitta till affären, veta var sakerna finns som man behöver, se varan på hyllan, komma ihåg vad man ska handla, vad gör man om det är slut eller om man inte kan hitta det man behöver. Vad har jag råd med?, Vad är rimligt att det kostar? Fick jag tillbaka rätt summa? Hur packar man en matkasse? Kommer jag orka att bära kassen?

Nästa morgon ringer väckarklockan jättetidigt, jag ska åka på ett hembesök för att träffa ett barn. Vad fungerar hemma och vad kan man behöva för strategier eller hjälpmedel för att underlätta när det blir lite svårare? Oj va tiden går när man har kul, det är dags att åka vidare och träffa ett annat barn. Vi ska åka till barnets nya skola. Det är kul men också lite pirrigt att träffa nya klasskamrater. Dagen är slut, men innan jag lägger mig ser jag till att packa inför morgondagen, för då är det utflykt med förskolebarnen!!!