När jag kom till Resursteamet hade jag suttit isolerad i 10 år, med datorn som enda sällskap. Jag hade nyss fått diagnosen Aspergers syndrom och kände mig vilsen och saknade helt självförtroende och riktning i livet

Resursteamet gav mig en unik chans att växa och tillvaratog mina resurser – även när jag själv inte hade ork och kraft att själv se dem. Tack vare Resursteamet fick jag chansen att praktisera på byBrick, ett IT-företag med kontor i centrala Stockholm. Den chansen tog jag. Jag har hela tiden varit noga med att sköta mina åtaganden och komma i tid, oavsett hur risigt jag har mått.

När motivationen har sviktat har jag blivit påmind om min målbild: Ett jobb och en inkomst!

Idag ett par år senare har jag en anställning på byBrick. Varje dag arbetar jag med det jag brinner för och kan allra bäst – teknik och problemlösning.”

Artur Viira, Mikaels chef, säger: ”Micke är en tillgång och en värdefull resurs för oss och det var självklart för oss att anställa honom. I början kom Micke in för praktik någon gång i veckan och i takt med att vi utökade praktiken kunde vi ganska snabbt identifiera hans resurser som låg i att han är en fantastisk problemlösare, har ett otroligt engagemang, är effektiv och som inte ger sig förrän kunden är nöjd. Det var helt enkelt en fantastisk match mellan våra behov och arbetsplats med Mickes många styrkor. Vi är väldigt glada att ha Micke som medarbetare hos oss!”