globennord10

Belemu gjorde sin praktik på Resursteamet och började sen jobba på en av enheterna efter gymnasiet. Vi träffar honom en måndag morgon i gymmet, där han gör olika övningar tillsammans med sin assistent. Belemus kontaktperson Jonas Heed sluter upp under lunchen och tillsammans svarar de på några frågor.

 

Vad gjorde du innan du kom till Resursteamet?

Jag gick på Häggviks särskolegymnasium. Innan dess gick jag på Kvarnbacka och sedan Arvinge skola.

När började du på Resursteamet?

Jag praktiserade först två veckor i november 2015. Efter studenten började jag jobba här, i augusti 2016.

Berätta hur en dag på Resursteamet ser ut?

På fredagar till exempel, börjar vi dagen med samling klockan 9. Då sjunger vi namnsången och pratar om vad det är för dag och väder, och vad vi ska göra under dagen. Därefter är jag med i träningsgruppen i gymmet, vi värmer upp med Honkey Tonk Blues! Sen äter jag lunch och pratar med vänner runt bordet. På eftermiddagen är det musikkryss, då samlas vi ett gäng och lyssnar på musik och svarar på frågor. Jag brukar mest lyssna och njuta av musiken, men ibland svarar jag på frågorna med hjälp av en coach. Klockan 15 åker jag hem med taxi.

Du har en kontaktperson, Jonas. Vad gör ni tillsammans?

Med Jonas bestämmer jag mitt schema. Under hösten har jag till exempel varit med i en hundgrupp, jag har målat, bakat och varit på utflykter. Tillsammans med mamma följer Jonas upp hur mitt schema funkar. Vi sätter också mål som jag ska jobba mot i min verksamhet. Jonas har kontakt med mamma ibland om jag är sjuk eller ska iväg.

Vad är det bästa med att gå på Resursteamet?

Att åka tåg med utflyktsgruppen. Jag älskar att åka tåg och utforska olika stationer eftersom alla ser olika ut. Det är också kul att träffa vänner på jobbet som jag kan bjuda hem till mig sen.

Har du några mål på Resursteamet?

Det är viktigt för mig att lära känna de som går här. Ett mål jag har nu är att jag ska stänga av min permobil innan jag börjar prata med coacher och arbetstagare, för att de lättare ska höra och förstå vad jag säger.

Hur skulle du beskriva Resursteamet för andra?

Resursteamet är mitt jobb och här trivs jag väldigt bra. Nästan varje dag när jag kommer hem vill jag åka tillbaka, eftersom jag trivs med alla mina vänner och aktiviteter jag har på schemat.

Vill du läsa mer om hur det är att göra praktik på Resursteamet? Läs vår broschyr ”Praktik på Resursteamet”.