Jobba hos Resursteamet

Vi är många som arbetar på Resursteamet och vi brinner alla för vårt jobb. Varje dag får vi uppleva att vi kan göra skillnad när vi stöttar människor med olika funktionsnedsättningar att utvecklas mot sina uppsatta mål. Målen kan variera från att vara en del av ett socialt sammanhang, lära sig ett språk, träna på gym, spela teater, rida, eller att ha en praktikplats på ett företag. För oss är det inte bara ett jobb utan ett stort engagemang för andra människor och en egen personlig utvecklingsresa då vi använder oss själva som verktyg.

Varje år genomför vi en medarbetarundersökning för att ta temperaturen på arbetsklimatet på Resursteamet. Här finner du resultatet i vår senast genomförda medarbetarundersökning.

Vilka är vi?

Vi är män, kvinnor, unga och mindre unga med väldigt olika bakgrunder och personligheter. Vi jobbar alla som coacher, assisterande coacher eller skolpersonal men utbildningsbakgrunden och arbets- och livserfarenheterna kan skilja mycket. Det finns fysioterapeuter, specialpedagoger, ekonomer, arbetsterapeuter, lärare, logopeder, undersköterskor, socionomer, friskvårdare, kuratorer, skidlärare, psykologer med flera. Våra fritidsintressen kan vara allt från bilar till odling, hantverk, musik och sport. När en klient eller elev uttrycker intresse för något som sammanfaller med våra personliga så kan vi även använda oss av detta i vårt arbete. Många av våra gruppaktiviteter har uppstått på det sättet.

Hur jobbar vi?

Utmaningen i vårt jobb handlar om att använda sig själv som verktyg i mötet med människor, i syfte att skapa en bra relation. Genom en fin relation så kommer också de allra innersta önskningarna, rädslorna och modet att be om hjälp fram. Då kan vi stötta personen att själv förflytta sig mot sina mål genom att finnas där, motivera och inspirera.

För att ta sig an den här utmaningen behöver du vara trygg i dig själv, vara modig, prestigelös och ha självkännedom. Att ha självkännedom innebär att kunna förstå och sätta ord på vad du känner – och kunna se vad som är dina egna känslor, vad som faktiskt hör till situationen eller människan du träffar. Mod är en viktig del på flera sätt – mod att våga vara nära någon annan, mod att vara dig själv snarare än en roll. Mod kan också vara att prestigelöst be din chef eller kollega om hjälp när du behöver det.

Utveckling

Vi stöttar inte bara andra människor i sin utveckling utan vi utvecklas även själva på vägen, genom att öva oss i att både ge och få feedback av varandra. En del av det innebär att vi har noll-tolerans mot skitsnack på jobbet. Vi hjälps åt att påminna varandra att ta det med personen det gäller, stort som smått. På det här sättet får vi en härlig arbetsmiljö där vi slipper ägna onödig energi till underliggande konflikter. Vi kan fokusera på att stötta andra istället.

Kompetensutveckling 

Som nyanställd hos Resursteamet får man genomgå en gedigen introduktionsutbildning under de första 6-9 månaderna. Den syftar till att ge grundläggande förståelse för företagets bakgrund, kultur, metod och organisation samt kunskap om målgrupperna vi möter och hur vi arbetar med vår jobbinriktning. Alla utbildningstillfällena är uppbyggda som workshops där du som deltagare förväntas att ta en aktiv roll att fråga, ge egna exempel, diskutera och lyssna. Förhoppningen är att du som ny medarbetare ska uppleva en konkret och tydlig koppling till ditt arbete.

Vi internrekryterar oftast våra ledare inom organisationen bland dem som har jobbat ett tag på företaget men vi har förhoppningar om att även rekrytera erfarna ledare externt. Det innebär att du som älskar att jobba i vår kärnverksamhet och även vill utvecklas som ledare kan få stötta dina kollegor att bli ännu bättre. Hos oss arbetar enhetscheferna sida vid sida med de andra i verksamheten. Det innebär att alla har sin chef nära och har en chef som förstår verksamheten. En enhetschef på Resursteamet utvecklas aldrig bort från verksamheten utan står mitt i den.

Läs mer om Resursteamets personal här