Vår rekryteringsprocess

Resursteamets absolut viktigaste utgångspunkt och övertygelse är att alla människor har samma värde – värde 1. Vi har olika roller och därmed olika ansvar, men alltid samma värde! Därför är det viktigt att så många som möjligt medverkar i vår rekryteringsprocess – både klienter, medarbetare och ledningspersoner. Alla som arbetar på Resursteamet har en djup förankring i kärnverksamheten oavsett vilken roll. Kärnverksamheten är överordnat allt annat – ”vi är här för våra klienters skull och inte tvärtom”. När vi väljer ut kandidater lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för jobbet och relevant utbildning samt körkort som är ett krav.

SÅ HÄR SER PROCESSEN UT

Vi tar löpande emot ansökningar till oss då vi växer kontinuerligt och vi genomför rekryteringsträffar (dagtid) ca var 3dje vecka. Vi gör ett urval utifrån de aktuella ansökningarna och brukar generellt välja ut ca en tredjedel av dessa för en rekryteringsträff.

Rekryteringsträff > Intervju/Studiebesöksdag > Referenstagning > Provanställning under 6 månader

REKRYTERINGSTRÄFF

Du blir inbjuden till en träff med oss. Vi berättar om vår drivkraft, varför vi finns och hur vi gör detta. Sedan minglar vi tillsammans med dig och de andra sökande – här får du chansen att ställa dina frågor till oss. Om du fortfarande är intresserad efter träffen så lämnar du Personligt brev och CV till oss när du går. Vi gör sedan ett urval baserat på vårt första intryck och CV o personligt brev – och bjuder in till en intervju eller intervju +studiebesökshalvdag inom någon vecka.

VARFÖR INTE INTERVJU DIREKT?

Du får möjlighet att snabbt få ett första intryck av företaget och vi har möjlighet att träffa flera kandidater innan vi väljer ut vilka som ska gå vidare till intervju. Du har själv möjlighet att göra ett val efter träffen och ställa dig frågan om Resursteamet är något för dig. När vi väl intervjuar så kan vi koncentrera oss på dig som person och inte information om vårt företag. Vi hanterar många ansökningar varje månad och detta sätt ger oss möjlighet att träffa många flera.

INTERVJU (Intervju + Studiebesöksdag)

Du kommer få träffa två representanter från Resursteamet under själva intervjun. Oftast möter du en enhetschef tillsammans med en ledningsrepresentant. Vi riktar in oss på att få en bild av vem du är som person – din personlighet, drivkrafter och fritidsintressen – då vi ofta kan få utlopp för våra intressen tillsammans med klienterna i verksamheten. Ibland använder vi oss av ett fiktivt case som du får prova att lösa. Det görs i form av att läsa en text och samtidigt reflektera kring innehållet tillsammans.

Om du samtidigt är inbjuden till en studiebesökshalvdag i samband med din intervju så innebär det att du är med i vår verksamhet under en halvdag. Du möter både personal och klienter samt deltar i aktiviteter. Tanken är att du ska få kunna bilda dig en uppfattning om hur en arbetsdag kan se ut, vilka vi är, hur vi tänker när vi arbetar och sedan känna om detta är något för dig. Vi har möjlighet att se hur du möter människor och bilda oss en klarare bild om vem du är. Vi vill att du är aktiv och tar initiativ till att möta klienterna. Vi avslutar med ett möte och reflekterar tillsammans om dina erfarenheter av dagen.

PROVANSTÄLLNING

Provanställningen är en del av rekryteringsprocessen. Vi har gått i mål när både du och vi är säkra på varandra. Under denna period gör vi två utvärderingar och du får feedback tillbaka så du inte känner dig osäker på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Innan den 5:e månadens utgång får du ett svar från oss.