Lycka till i Stockholms melodifestival Alan!

På måndag, den 27/11 är det final i Stockholms melodifestival på Kulturhuset Stadsteatern och Nytida Resursteamets Alan är en av tio deltagare.

Läs mer
Resursteamets musiktävling 2017 avgjord!

Resursteamets musiktävling är nu avgjord. Lyssnarna och juryn har gjort sina val och prisutdelning skedde under fredagens Öppen Scen. Vinnarna var …

Läs mer
Marcus tipsar om Resursteamets spelgrupp

Hej, jag heter Marcus och är mycket intresserad av brädspel och rollspel. På Resursteamet är jag med i en spelgrupp och vi ses några gånger i veckan. Brädspel och rollspel är ett bra sätt att träna på kognitiva funktioner och kommunikation, och är också väldigt kul. Är du intresserad av spel som brädspel och rollspel kan du titta på den här filmen som jag har gjort.

Hej, jag heter Marcus och är mycket intresserad av brädspel och rollspel. På Resursteamet är jag med i en spelgrupp och vi ses några gånger i veckan. Brädspel och rollspel är ett bra sätt att träna på kognitiva funktioner och kommunikation, och är också väldigt kul. Är du intresserad av spel som brädspel och rollspel kan du titta på den här filmen som jag har gjort.

Läs mer
Resursteamsenhet tävlar om Kvalitetsutmärkelsen

Resursteamets enhet Alvik Väst är med och tävlar om Kvalitetsutmärkelsen i Stockholm stad. Kvalitetsutmärkelsen är Stockholms stads årliga pris för att uppmärksamma och belöna framgångsrik verksamhetsutveckling i staden. Läs mer om priset här.

Det är en grupp arbetstagare i Alvik som är initiativtagare till ansökan. En av arbetstagarna, Lennart, tog också initiativ till att skapa en film som komplement till den textbaserade ansökan. Han ville visa verksamheten ur arbetstagarnas perspektiv på delaktighet och bemötande. Här kan du se filmen.

Läs mer
Reportage om Alviksstrandsskolan i Hjärnkraft

Läs den fina artikeln om Resursteamets barn- och ungdomsverksamhet Alviksstrandsskolan i Hjärnkraft nr 1, 2017. Reportaget handlar om familjen Bostig och sönerna Albin och Linus som båda drabbades av hjärnblödning i tidig ålder. Familjen har sen dess kämpat för att barnen ska få den rehabilitering de behöver. På Alviksstrandsskolan hittade familjen den hjälp de länge eftersökt.

Läs mer
Teaterpremiär på Resursteamet

I fredags var det premiär för Resursteamets teatergrupp som spelade ”La Dolce Vita – kärlek under utveckling”. På scen stod 18 skådespelare och fyra musiker! Temat för eftermiddagen var KÄRLEK. Manus och material har skapats av skådespelarna själva, med ledning av teaterledare Janne Pihlblad. Tack för en fantastiskt energifylld, rolig och kärleksfull föreställning!

Läs mer
Resursteamet får nya ägare

Resursteamet får nya ägare i Nytida, som är en del av företagsgruppen Ambea. Tillsammans kommer man skapa en större plattform med tjänster för personer med funktionsnedsättningar. ”Nytida kompletterar
Resursteamet med andra delar inom funktionsnedsättning och har en värdegrund som överensstämmer med vår”, säger Resursteamets grundare och VD Annika Meinhardt.

Läs mer
RT-dagen – vilken fest!

Den 17 maj firade Resursteamet 20 år av utveckling, på RT-dagen på Nackastrandsmässan. Vilken fest! Vi var som mest 700 nyfikna och festsugna, som provade på olika aktiviteter från våra verksamhetsinriktningar. Det var fullt ös i montrarna och bland annat kunde man prova på ballongvolleyboll, gosa med söta miniponnys, kaktävling, testa att fronta varor, tipspromenad, lägga pärlplattor, ta ett porträttfoto och ta sig igenom en hinderbana. Sen var det förstås jubileumstårta och gemensam födelsedagssång, innan RT-bandet uppträdde och inledde det energifyllda dansgolvet på det efterlängtade discot!

Läs mer
Seminarium om hemmasittare på Resursteamet i juni

Vi bjuder in till ett seminarium om hemmasittare i LSS-verksamhet den 1/6.
Där kommer vi prata om vårt arbetssätt Kliv Ut och de erfarenheter och framgångsfaktorer vi identifierat i vår dagliga verksamhet.
Välkommen!

Läs mer
Vi presenterar ”Glada Midnattsloppet”

Tillsammans med Hammarby Friidrott är vi stolta över att kunna presentera ”Glada Midnattsloppet”. Löparglädje på Söders gator för personer med en kognitiv funktionsnedsättning, där det går lika bra att springa som att rulla.

Läs mer
Föreläsning om att hantera utanförskap och isolering i samarbete med Attention Stockholm

Varmt välkommen till en föreläsning på ABF-huset om hur man kan hantera och arbeta med utanförskap och isolering. Föreläsningen hålls av Resursteamet i samarbete med Attention Stockholm.

Läs mer
Tisdagsträff i samarbete med Hjärna Tillsammans om bemötande

Varmt välkommen till en kväll på temat bemötande! Resursteamet i samarbete med Hjärna Tillsammans bjuder in till en tisdagsträff den 2/5 i våra lokaler i Alvik. Lyssna till vad forskningen säger och våra erfarenheter av bemötandets betydelse i rehabilitering.

Läs mer