Teaterpremiär på Resursteamet

I fredags var det premiär för Resursteamets teatergrupp som spelade ”La Dolce Vita – kärlek under utveckling”. På scen stod 18 skådespelare och fyra musiker! Temat för eftermiddagen var KÄRLEK. Manus och material har skapats av skådespelarna själva, med ledning av teaterledare Janne Pihlblad. Tack för en fantastiskt energifylld, rolig och kärleksfull föreställning!

Läs mer
Resursteamet får nya ägare

Resursteamet får nya ägare i Nytida, som är en del av företagsgruppen Ambea. Tillsammans kommer man skapa en större plattform med tjänster för personer med funktionsnedsättningar. ”Nytida kompletterar
Resursteamet med andra delar inom funktionsnedsättning och har en värdegrund som överensstämmer med vår”, säger Resursteamets grundare och VD Annika Meinhardt.

Läs mer
RT-dagen – vilken fest!

Den 17 maj firade Resursteamet 20 år av utveckling, på RT-dagen på Nackastrandsmässan. Vilken fest! Vi var som mest 700 nyfikna och festsugna, som provade på olika aktiviteter från våra verksamhetsinriktningar. Det var fullt ös i montrarna och bland annat kunde man prova på ballongvolleyboll, gosa med söta miniponnys, kaktävling, testa att fronta varor, tipspromenad, lägga pärlplattor, ta ett porträttfoto och ta sig igenom en hinderbana. Sen var det förstås jubileumstårta och gemensam födelsedagssång, innan RT-bandet uppträdde och inledde det energifyllda dansgolvet på det efterlängtade discot!

Läs mer
Seminarium om hemmasittare på Resursteamet i juni

Vi bjuder in till ett seminarium om hemmasittare i LSS-verksamhet den 1/6.
Där kommer vi prata om vårt arbetssätt Kliv Ut och de erfarenheter och framgångsfaktorer vi identifierat i vår dagliga verksamhet.
Välkommen!

Läs mer
Vi presenterar ”Glada Midnattsloppet”

Tillsammans med Hammarby Friidrott är vi stolta över att kunna presentera ”Glada Midnattsloppet”. Löparglädje på Söders gator för personer med en kognitiv funktionsnedsättning, där det går lika bra att springa som att rulla.

Läs mer
Föreläsning om att hantera utanförskap och isolering i samarbete med Attention Stockholm

Varmt välkommen till en föreläsning på ABF-huset om hur man kan hantera och arbeta med utanförskap och isolering. Föreläsningen hålls av Resursteamet i samarbete med Attention Stockholm.

Läs mer
Tisdagsträff i samarbete med Hjärna Tillsammans om bemötande

Varmt välkommen till en kväll på temat bemötande! Resursteamet i samarbete med Hjärna Tillsammans bjuder in till en tisdagsträff den 2/5 i våra lokaler i Alvik. Lyssna till vad forskningen säger och våra erfarenheter av bemötandets betydelse i rehabilitering.

Läs mer
Sinnesteamet – en daglig verksamhet för personer med demens

Sinnesteamet är en del av Resursteamets dagliga verksamhet i Alvik. Vi riktar oss till personer i arbetsför ålder som har en demensdiagnos. I natursköna Alvik, med en terrass där vi har utsikt över Mälaren och ett eget växthus, ligger vår verksamhet för personer med en demenssjukdom. Vi kallar den Sinnesteamet.

Läs mer
Alviksstrandsskolan – rehabilitering, skola och behandling

Denna vecka har vi extra fokus på vår barn- och ungdomsverksamhet, Alviksstrandsskolan. Det är en unik verksamhet som erbjuder rehabilitering, skola och behandling under samma tak och av samma team. Du kan följa teamet på Alviksstrandsskolan på Resursteamets instagram denna vecka, där de visar bilder från verksamheten och berättar vad de jobbar med just nu och varför.

Läs mer
Nu erbjuder RT Assistans boendestöd i Stockholms stad

I dag har vi fått besked att vårt dotterföretag RT Assistans blir en valbar utförare inom boendestödet i Stockholm stad den 1/4. Vi vet att RT Assistans boendestöd är mycket uppskattat och är glada att kunna erbjuda våra tjänster även i valfrihetssystemet i Stockholm.

Läs mer
Hagsätra aRT – en daglig verksamhet med kreativt fokus

Visste du att Resursteamet har en alldeles egen konstnärsateljé? Vi kallar den aRT och det är en individuellt utformad daglig verksamhet med fokus på kultur och skapande. Vi riktar oss till dig med tillhörighet personkrets 1 LSS. I vår ateljé kan du prova bland annat kollage, textilkonst, att måla med olika typer av färger m.m. Vi har också en replokal, musikstudios, teatergrupper och en snickarverkstad.

Läs mer
Finbesök i Mummelgruppen, Bengt Westerberg gästade Resursteamet!

Mummelgruppen (en samtalsgrupp på Alvik Väst) fick finbesök i form av den tidigare ministern Bengt Westerberg för att ställa frågor om LSS-lagen.

Läs mer