Vilka är vi på Resursteamet?

Resursteamets historia började 1997 och det var då Annika Meinhardt inledde resan mot ett tydligt mål, att skapa en verksamhet och arbetsplats formad utifrån några viktiga, grundläggande värderingar.

Resursteamet finns till för människor som har en funktionsnedsättning, men det är inte hindret eller nedsättningen som är vårt fokus. Vi heter Resursteamet av en anledning. Vi vet att alla människor sitter på massor av resurser, oberoende av sina funktionsnedsättningar. Mitt mål var att skapa en verksamhet där vi fokuserar på att leta fram och stärka de resurserna, och där vi alltid ser bortom begränsningarna. En verksamhet där varje människa får komma till tals och där vi skapar möjlighet för alla som vill utvecklas. Här menar vi allvar när vi säger att alla människor har samma värde! Vi har olika roller, men alltid samma värde!

Ingen av oss kommer säga att ”nu är du färdigrehabiliterad” eller ”det där kommer du aldrig att klara”. Vi ska aldrig vara dem som sätter upp hinder, vår uppgift är att skapa möjligheter för alla att utvecklas bortom dagens gränser.

Med många års erfarenheter i ryggen, kan vi nu känna oss trygga i att säga att vi vet vad vi pratar om, och att vi nått det mål jag satte upp 1997 – med besked. Vi har sett många gränser rammas av människor som ville mer och som kunde så mycket mer än vad vi någonsin hade kunnat tro från början.

Alla – elever på vår skola, arbetstagare på vår dagliga verksamhet, patienter på våra logopedmottagningar, medarbetare i Resursteamet – det är vi som är Resursteamet! Vi samlar på Resurser och vi vägrar att sätta upp gränser för varandra.

Är du sugen på att bli en del av vårt team? – Välkommen!