Resursteamet i media

Vi på Resursteamet och många av människorna hos oss har varit med i media på olika håll. Titta gärna på filmen från Vårdföretagarnas kampanj ”Vi gör skillnad” och ta del av och läs intressanta och gripande tidningsartiklar!

Från ”Vi gör skillnad” – Om Resursteamet

Projekt ”Hjärna tillsammans” – Vi är resursdetektiver

Projekt ”Hjärna tillsammans” – Axa & Flisa är hjärnhjältar

 

Alviksstrandsskolan blev en vändning för Linus och Albin

Alviksstrandsskolan tar in barn med hjärnskador från hela landet. Hjärnkraft skriver att det är en ny chans för barn med förvärvad hjärnskada. Dessutom ett reportage om familjen Bostig och sönerna Albin och Linus som båda drabbades av hjärnblödning i tidig ålder. På Alviksstrandsskolan hittade de den hjälp de länge eftersökt.

Hjärnkraft nr 1, 2017

Resursteamets Johanna Eriksson tipsar om "hur man stoppar skitsnacket" på jobbet

Resursteamets Johanna Eriksson från Skärholmen blev intervjuad av tidningen Arbetsliv som en av fyra som tipsar om hur man stoppar skitsnack på jobbet.

Arbetsliv nr 6 2016

En visionsdriven verksamhet som ständigt växer

Artikel i Spångabladet februari 2016 om Resursteamets verksamhet.

Spångabladet februari 2016

Rätt till daglig verksamhet för personer med demenssjukdomar

Regeringsrätten har fastslagit att personer med demens ingår i personkrets 2 i LSS och därmed har rätt till daglig verksamhet. Resursteamet driver en enhet för daglig verksamhet i Alvik där man vid sidan av förvärvad hjärnskada inriktar sig på personer med demenssjukdomar.

Hjärnkraft nr 1 2015

”Att komma igen”

”Olyckan har fått mig att mogna. Jag känner mer empati och vill göra sådant som är väsemtligt. Men det är viktigt för mig att vara självständig.”

Hablilitering nu, nr 1 2014

Myndighet sätter krokben för Resursteamet

I 17 år har Annika Meinhardt med stort hjärta och passion drivit omsorgsföretaget Resursteamet i Stockholm. I dag har hon 146 medarbetare och nära 500 klienter fördelat på 17 enheter runtom i Stockholm. Och även om hon älskar sitt arbete är varje dag en utmaning och en kamp mot byråkrati, regelverk och osund konkurrens.

Svenskt Näringsliv 2013-12-09

Hur ska det gå för Lena?

Lena Granlund drabbades i tidig ålder av en cancertumör. Följ hennes fantastiska resa i barncancerfondens tidning.

Ur Barn&Cancer nr 5 2013

Reportage från Alviksstrandsskolan

Alviksstrandsskolan är en verksamhet som Resursteamet driver åt Astrid Lindgrens barnsjukhus. Här kan du läsa ett utdrag ur tidningen Synapsen nr 5, 2013.

Synapsen nr 5 2013

Hundar – en motiveringsfaktor

Brigit berättar om sitt arbete med vårdhundar och hur hon utvecklat verksamheten på Resursteamet.

Sirius Assistansbladet nr 3, mars 2011

Meinhardts gyllene vårdregel

Annika Meinhardt berättar om vikten att bemöta andra så som de vill bli bemötta.

M-Kvinnor, 2010

Resursteamet övervann oförutsedd kris

I början av 2009 fick Resursteamet ett oväntat besked. Stockholms stad sänkte priset på stadens vårdtjänster, vilket innebar ett rejält intäktstapp för rörelsen.

Entrepenör, november 2010

Från furuboda till ett självständigt liv

Fredag den 13 september – en obevakad järnvägsövergång. Veronica var en vanlig tjej på 15 år som bara ville passa in och vara cool. Efter olyckan väntade en lång och kämpig väg tillbaka.

Föräldrakraft annons, 2010

Med Svea blir träningen en lek

En varm vän som aldrig dömer. På Alviksstrandskolan i Stockholm är vårdhundar en del av rehabiliteringen. Svea tränar mitt tålamod, säger Felicia Agerstig.

Apoteket, nr 1 2010

Ett knivhugg förändrade allt

Utan förvarning attackerades Jonas Holmström. Nu har han nedsatt syn och hörsel. Och han är inte ensam. Stockholm är Sveriges våldsammaste stad. Misshandelsfallen blir fler och kryper ner i åldrarna.

Mitt I Värmdö, januari 2009

Alviksstrandskolan lägger grunden

På Alviksstrandskolan finns mycket engagemang och hjärta. Det slår mig när jag träffar Fredrik och Mattias som är teamledare.

Hjärnkraft, 2009

Möte med Rubens konst

Ruben Jonsson är konstnär och medlem i Stroke-föreningen i Stockholms län. 2008 hade han en utställning i Kungsträdgården och blev intervjuad av tidningen Strokekontakt.

Strokekontakt, nr 3 2008

Salam – en överlevare med okuvlig vilja

Efter en våldsam kollision mellan en fullastad timmerbil och en personbil, skadas Salam allvarligt. Trots flera akuta kirurgiska ingrepp i hjärnan har Salam fått en allvarlig skada och hans liv hänger på en skör tråd.

Söderhamns-kuriren, oktober 2007

Minnet kvar – men kroppen ville inte lyda

För fyra år sedan drabbades Ronney Westin av en plötslig hjärnblödning. Han sjönk ned i koma och svävade länge ­mellan liv och död. På nattduksbordet låg en dagbok som besökare fyllde i.

SvD, oktober 2007

Alviksstrandskolan hjälper eleverna hem

Alviksstrandskolan öppnade 2007 och ska förstärka vårdkedjan för barn med förvärvad hjärnskada genom att erbjuda ett alternativ för de som inte klarar att återvända direkt till sin hemskola efter avslutad medicinsk behandling.

Barn & cancer, nr 5-6 2007