Söker du jobb eller praktik?

På Resursteamet har vi lång erfarenhet av att jobba arbetsinriktat tillsammans med människor som har olika former av funktionsnedsättningar. Vi stöttar och har stöttat flera hundra personer mot praktik eller anställning. Vi samarbetar med en mängd olika företag och organisationer; alltifrån enmansföretag och större koncerner till olika intresse- och hjälporganisationer.

Vår erfarenhet är att vi når bästa resultat när vi matchar dina individuella resurser och behov med förutsättningarna och behovet som finns på arbetsplatsen. Den metoden kallas Supported Employment.

Tillsammans med din kontaktperson på Resursteamet kommer du fram till vilka målsättningar du har med din verksamhet samt hur du ska närma dig dessa mål. Du kanske är redo att börja praktisera direkt eller så kanske du vill fokusera på att förbättra dina förutsättningar att få och långsiktigt behålla ett arbete, till exempel genom att öva social förmåga eller genom utbildning.

Du kan ha inriktning praktik eller anställning på dina målsättningar oavsett vilken Resursteamsenhet du är på, men om ditt mål är helt och hållet arbetsinriktat kan det vara aktuellt för dig att vara på en av våra jobbenheter. En jobbenhet har ett nära samarbete med arbetsmarknaden och coacherna på en jobbenhet har stor kunskap om vad som behövs för att framgångsrikt få och behålla ett jobb och är särskilt bra på att stötta i riktning mot jobb.

Möjligheter till lönearbete

Ibland erbjuds den som praktiserar en anställning av arbetsgivaren på praktikplatsen. Då finns Resursteamet med och samarbetar med arbetsförmedlingen, försäkringskassan och aktuell arbetsgivare. Allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för dig att långsiktigt behålla och trivas på din nya arbetsplats.

Vi har också ett nära samarbete med vårt systerföretag – RT Jobb. Ett bemanningsföretag som specialiserat sig på att anställa personer med funktionsnedsättning.

 

Från isolering till anställning Läs mer
Samarbetet med Resursteamet gör skillnad för Sköna Ting Läs mer
Kuusakoski – Resursteamet ger oss perspektiv Läs mer
Samarbete med PLAN International Läs mer